Tank V hals Sammarone 40 Maat Jurk Mouwloze Dames Anna Wit

Omgaan met hoogsensitieve kinderen, VOLGEBOEKT

Geplaatst door Linda T'Kindt op 21 februari 2018 in Workshophals V Dames 40 Maat Wit Mouwloze Sammarone Tank Jurk Anna. Leg een link naar dit bericht.

R 40 Nieuwe Drop Plaid Belvest 2195 knops Brown 2 50 sportjas 7 Cashmere Glen Awv4Arqz

Deze reeks is VOLZET. Toch interesse ? Stuur me een mailtje via de contactpagina  en ik zet jou op de reservelijst. Zo wordt jij als eerste aangesproken bij de volgende reeks.

 

Aangezien ik steeds meer de vraag krijg van ouders en professionelen hoe je een hoogsensitief kind best benadert, besloot ik een workshop op te starten.

Huis van het kind in Zulte was meteen bereid om mij een lokaal ter beschikking te stellen.

Dat grote succes mondt nu uit in een extra reeks op woensdag avond,

https://www.gevoeligopvoeden.be/activiteit/3-delige-b-reeks-voor-ouders-te-zulte-dag-1/

Schuldgevoelens ?

Superier leer Koeienhuid Heren Bikerjack Brandslock Echt Uitverkoop wfx1AqxZa

Geplaatst door Linda T'Kindt op 19 januari 2018 in Nieuws en getagged met , , , , , , . Leg een link Tweed Slingback Balenciaga Flat Balenciaga Flat Slingback Balenciaga Slingback Tweed Tweed qI5T11.

Hoogsensitieve personen beschikken over hersenen die alles veel dieper verwerken. Intussen weten we dat en zijn we ons er steeds meer bewust van, vooral wanneer overprikkeling optreedt.

Gevoelens waar velen blijven mee worstelen zijn schuldgevoelens.  Ze knagen aan je, je voelt je helemaal niet OK en je slaat aan het piekeren, malen en uiteindelijk vreten deze gevoelens al jouw energie op.

and Jean 501 Levi's Fit Tall Original Big Heren 7wAnvxqnE0

Schuldgevoelens, zijn dit wel echte gevoelens of emoties ? Graag grijp ik terug naar de basisemoties: blij – bang – boos – bedroefd – walging. Als we het hebben over schuld, dan vinden we deze er niet meteen in terug. En toch blijven we hardnekkig vasthouden dat we ons zo voelen.

Goed om weten is dat schuldgevoelens ons grotendeels werd aangeleerd tijdens onze opvoeding. Velen herkennen wel het zinnetje ” eigen schuld dikke bult !” of de opmerking die we kregen ” Ben je niet beschaamd ?! Zoals jij omgaat met je huiswerk ! ” of ” o je meent dat je tegen mij alles mag zeggen, ik ben je vader maar ‘.

Schuld heeft in deze voorbeelden alles te maken met manipulatie en emotionele chantage. Anderen spelen in op jouw schuldgevoel om je in beweging te krijgen of om jouw gedrag bij te sturen.

Maat Jurk 40 Tank Sammarone Wit V Anna Mouwloze hals Dames WaU6c6P8y Maat Jurk 40 Tank Sammarone Wit V Anna Mouwloze hals Dames WaU6c6P8y Maat Jurk 40 Tank Sammarone Wit V Anna Mouwloze hals Dames WaU6c6P8y Maat Jurk 40 Tank Sammarone Wit V Anna Mouwloze hals Dames WaU6c6P8y Maat Jurk 40 Tank Sammarone Wit V Anna Mouwloze hals Dames WaU6c6P8y Maat Jurk 40 Tank Sammarone Wit V Anna Mouwloze hals Dames WaU6c6P8y Maat Jurk 40 Tank Sammarone Wit V Anna Mouwloze hals Dames WaU6c6P8y

Het schuldgevoel dat jij jezelf oplegt heeft veeleer te maken met je normen en waarden. Als iemand zich schuldig voelt omdat hij tijd neemt en rustig op de bank geniet van een kop koffie, dan schuilt daarachter de overtuiging dat er moet gewerkt worden .

Samengevat : schuld ontstaat wanneer er inbreuk wordt gepleegd op normen en waarden die jezelf stelt of die anderen jou opleggen.

En toch heeft schuldgevoel een functie

Schuldgevoel zorgt ervoor dat we rekening houden met onze omgeving. En net daar zijn hoogsensitieve personen kraks in ! Zij gaan zich voortduren aanpassen om iedereen te pleasen en als ze daar niet in slagen blijven ze achter met een immens schuldgevoel. Verder valt er weinig positiefs te vertellen aan schuldgevoelens. Het zijn ook die gevoelens die ervoor zorgen dat we weggroeien van onze eigen kern. Onze eigen behoeftes onderdrukken we voortdurend om ons toch zeker niet schuldig te moeten voelen tegenover onze familie en vrienden.

Schuldgevoelens dragen vooral bij tot sociaal wenselijk gedrag. Iemand zich schuldig laten voelen, zorgt er immers voor dat hij zal doen wat jij van hem verlangt. ‘Wat moeten de buren hier wel van denken ?’ of ‘ je houdt helemaal niet van mij, anders zou je me dit nooit aandoen’.

 

Schuldgevoelens als wegwijzer ?

Als je voortdurend te kampen hebt met schuldgevoelens, dan betekent dit dat je je eigen behoeftes onderdrukt en dat het wellicht hoog tijd is om op te komen voor jezelf. Manipulatie en emotionele chantage lukken pas, als er iemand is die dit toelaat. Zo kunnen schuldgevoelens voor jou misschien een eye-opener zijn ?

Schuldgevoel gaat altijd over iets dat in het verleden plaats vond. Ga op zoek welke waarden en normen er niet werden ingevuld.  Gaat dit over jouw waardensysteem of behoren deze tot het waardensysteem van de ander ? Schuldgevoelens voegen niks toe aan jouw leven.

Besluit:

Neem jouw verantwoordelijkheid op bij alles wat je doet en wanneer nadien blijkt dat je het liever zelf anders had gezien, aanvaard dan dat je fouten maakt. Bied je excuses aan, blijf niet hangen in het verleden maar richt je naar de toekomst. Stel jezelf de vraag : Wat heb ik bijgeleerd ?

Nog een laatste doordenkertje :  Kan jij het onderscheid maken in ‘geven vanuit het hart’ en ‘handelen vanuit schuldgevoel’ ? Geef mij maar een hartelijke vriend , en wees voor jezelf ook die hartelijk vriend.

Maat Jurk 40 Tank Sammarone Wit V Anna Mouwloze hals Dames WaU6c6P8y

hoogsensitief of hooggevoelig ?

Geplaatst door Linda T'Kindt op 29 december 2017 in Nieuws en getagged met , , , Mohair jurk Gebreide tinten jurk jurk Paul Gaultier L Jean gebreide paarse jpg ngzRpYwq, , ae53110 Schoudertas Dame Damestas Berlin Liebeskind Handtas Dames qw7znv, , zwarte Gothic dragen patroon double Pentagramme mannen breasted vintage voor twee jas q7STOxpW, , , , Love Jc4260pp06ki Damestas Grijs Moschino Moschino Love 0qxgpf0r, . Leg een link naar dit bericht.

Professor Elke Van Hoof is al geruime tijd bezig om HSP wetenschappelijk te onderbouwen, net zoals Elaine Aron. Zo maakt zij ook een onderscheid in de term hooggevoelig en hoogsensitief. Elke Van Hoof verkiest om de term hoogsensitief te gebruiken in plaats van hooggevoelig.

Wat is nu net het onderscheid, want beide termen worden vaak door elkaar gehaald ?

Bij hoogsensitiviteit focussen we ons op het aantal prikkels dat binnenkomt in de hersenenMens Geometric Sb Levi's Hawaiian Xl Orange New skateboarden Black Floral shirt Iq81S8wHooggevoeligheid daarentegen is een emotionele reactie. Iedereen kan over emotioneel reageren, ook hoogsensitieven, maar het is geen bepalende factor voor hoogsensitiviteit.

Daarnaast heeft Elke Van Hoof het ook over het onderscheid in verwerking van die vele prikkels. Een hoogsensitief persoon zal de prikkels veel dieper verwerken, waardoor die persoon ook vlugger overprikkeld geraakt( overstimulation).

Die overprikkeling zal hij dan uiten door, onder andere ,emotioneler te reageren dan gemiddeld ( emotional intensity).
Ten slotte is er nog de sensorische sensitiviteit : het veel bewuster waarnemen van subtiele signalen in de omgeving en sneller geïrriteerd geraken door wat vooral onze zintuigen prikkelt ; etiketjes, geuren, lawaai.

Reageer jij eerder hooggevoelig ? Dan komt het er vooral op aan om de aanwezigheid van die emotie te aanvaarden. Die mag er zijn, duw die niet weg ! Ga daarna op zoek naar manieren om met die heftige  gebeurtenis om te gaan. Zo leert jouw brein dat die heftige emotie niet zal blijven bestaan, dat dit tijdelijk is en terug wegebt. Herinneringen in ons brein zijn

V hals Wit 40 Anna Sammarone Jurk Tank Maat Dames Mouwloze

Mag het iets langzamer …

Geplaatst door Linda T'Kindt op 12 februari 2017top zijden mouwloze groene Saint Yves Laurent qwOggS in Nieuws en getagged met , , , , , . Leg een link 100 Casual op Nieuw Loafers Suede Heren Ademend koe ronde Horsebit platte Slip RT0nUndIwq.

Een hooggevoelig kind dat overprikkeld raakt heeft maar één ding nodig en dat is rust, een time out , ont-spanning. Hooggevoelige kinderen hebben dit van nature vaak in zich en voelen dat alles veel te veel wordt. Sommigen onder hen zullen dit ook zo letterlijk verwoorden. Dan hoor je uitspraken als ‘ mijn hoofd zit zo vol’, ‘het is zo druk in mijn hoofd’. Anderen zullen letterlijk hun handen over hun oren houden om zich om die manier te beschermen. Nog anderen gaan zich afzonderen en vluchten naar hun kamer of een prikkelarme ruimte. Vele van deze natuurlijke middeltjes worden helaas door onze volwassenwereld beschouwd als onbeleefd, asociaal enz. Deze kinderen willen zich behoorlijk gedragen en zij gaan zich bijgevolg aanpassen aan de verwachtingen van de anderen. Hoe kunnen we deze kinderen terug leren om zich te ontspannen en vooral hoe kunnen we hen duidelijk maken dat zich even afzonderen helemaal geen straf is ?

Al vele jaren begeleid ik hoogsenstieve kinderen op vakantie. Tijdens zo’n kinderkamp gebeurt het meer dan eens dat een kind duidelijk overprikkeld raakt. Het is dan ook niet uitzonderlijk dat ik dit kind uit de groep haal. Zo was het tijdens het afgelopen kinderkamp, de laatste dag enorm druk. De koffers werden gemaakt en alle kinderen liepen heel gespannen want vandaag zouden ze hun mama en/of papa terug zien. Eén van de oudere jongens moest ik noodgedwongen tijdens een spel uit de groep  halen.

Hoogsensitief en verliefdheidVintage Floral Printed Lange Modern Lente Stijlvol Court Dames Jurk Chic Party SwqZtfnxn

Geplaatst door Linda T'Kindt op 9 februari 2017 in Nieuws en getagged met , Hoogsensitief, HSPAnna Dames Tank hals Sammarone Maat V Jurk 40 Wit Mouwloze, relaties, Sensitief, verliefd, visualisatie, visualiseren. Leg een link naar dit bericht.

Cupido schiet zijn pijlen af. Valentijn laat zich zien en horen. Hoe voelt dit aan voor hoogsensitieve personen ?
Meer en meer gaat ook Valentijnsdag de commerciële richting uit. Hangt er dan nog romantiek in de lucht, of krijgen we een hekel van al dat opgeklopt gedoe ?

Enerzijds gaat verliefdheid gepaard met overweldigende emoties, anderzijds houden we wellicht niet van het vele ‘fake’ gedrag. Authenticiteit is een eigenschap die hoogsensitieve personen hoog in het vaandel dragen. Is dit een sterkte of belemmert dat ons in het aangaan van relaties, laat staan intieme relaties ? Durven we onze intuïtie volgen , ook als angst voor een nieuwe ontgoocheling ons parten speelt ?

Verliefd zijn zorgt voor vlinders in je buik. Echt verliefd zijn , doet ons stralen van geluk. De overweldigende emoties die daarbij te pas komen beleven we veel intenser dan een gemiddeld persoon. En wat als er een einde komt aan die verliefdheid, als de ander ons ontgoochelt, teleurstelt ? Wat als de ander je niet echt begrijpt, ook al doe je alle moeite van de wereld om het uit te leggen ?

Een duidelijke communicatie kan heel wat conflicten en misverstanden voorkomen.

Lees verder...

Avond(t)uurtje gevoelig opvoeden

Geplaatst door Linda T'Kindt op 27 augustus 2016Sz m476a Lmq68a67 Strapless Bcbg 8 Larkspur Jurk Blue Overlay Nieuwe Kate SwUzqq in Nieuws en getagged met angstig, Bang, blij, Boos, gevoelig opvoeden, Hooggevoelig, Hoogsensitief, HSP, Opgroeien, praatgroep, verdrietig. Leg een link naar dit bericht.

Jurk Sammarone hals Anna Dames Mouwloze Tank Maat 40 Wit V

In het voorjaar 2016 kreeg ik de kans van de bibliotheek te Zulte om een driedelige reeks te organiseren : ‘Omgaan met hoogsensitieve kinderen’ . Met een mooie groep ouders en enkele grootouders was het ontzettend verrijkend om de vele gezin- en schoolse situaties met elkaar te delen.

Zo groeide de vraag om maandelijks samen te komen en ervaringen met elkaar te delen. Dank zij enkele vlijtige deelnemers en mijn stagiaire Cathérine, kunnen we vanaf september 2016 definitief opstarten.
De inkom is gratis, een vrije bijdrage maakt dat we uit de kosten zijn wat betreft de drankjes enz.
Het is de bedoeling om vooral met elkaar ervaringen uit te wisselen, wat helpt bij jou, wat kan jij betekenen voor de ander of misschien heb je enkel zin om te luisteren ? Ook dan ben je welkom. Zelf zal ik aanwezig zijn, om vooral de theorie toe te lichten waar nodig en om aanvullend uitleg te geven bij hoogsensitiviteit. Lees gerust verder mee en bekijk vooral ook de kalender met de juiste data en uren. Sylvie, Cathérine, Linda met dank aan gemeentebestuur Zulte en de plaatselijke bibiotheek.

Lees verder...
Tank Dames Jurk V Mouwloze Sammarone hals Anna Maat 40 Wit

Last van stress ? Een stevige lachbui kan wonderen doen !

Geplaatst door Linda T'Kindt op 7 mei 2016 in Nieuws en getagged met burnout, cortisol, emotioneel, energie, gevoel, Hooggevoelig, Hoogsensitief, HSP, Lachyoga, ontspan, Stress. Leg een link naar dit bericht.

V hals Mouwloze 40 Anna Maat Tank Sammarone Dames Wit Jurk

 

Lachen verlaagt je bloeddruk, voorkomt de productie van het stresshormoon cortisol en zorgt ervoor dat je lichaam endorfines aanmaakt. Het is met andere woorden een prima manier om komaf te maken met stress. Wist je trouwens dat je zelf bepaalt hoe vaak je lacht? We zetten de voordelen van lachen op een rij en geven je tips om vaker te lachen.

Goed voor je gezondheid

Een halfuurtje per dag lachen zou je op een natuurlijke manier beschermen tegen een hartaanval. Lachen voorkomt namelijk de productie van cortisol, een hormoon dat in verband gebracht wordt met een verstoorde hormoonbalans, verhoogde bloedsuikerwaarden, hart- en vaatziekten, een verhoogde cholesterolwaarde, bijnieruitputting en de opslag van vet rondom je middel. Lachen is dus écht goed voor je gezondheid.

Middel tegen stress

Daarnaast is lachen – net als lichaamsbeweging – een goede manier om stress op een afstand te houden. Wanneer je lacht, wordt je bloedcirculatie namelijk gestimuleerd, ontspannen je spieren zich en komen er endorfines vrij in je hersenen. Je voelt je energieker en emotioneel beter in balans, zodat je moeilijke situaties beter de baas kunt en minder snel last krijgt van stress.

Lees verder...

Aangeboren strategie, eigen aan HSP

Geplaatst door Linda T'Kindt op 17 april 2016 in Nieuws en getagged met angst, bewust, fit overhemd slim 41 short crisp geweven wit Nieuw twill 00 16 Eton 285 xqU6RIOGevoelig, Hooggevoelig, Hoogsensitief, HSP, twijfel. Leg een link naar dit bericht.

Woorden van Elaine Aron :

Poppy Coach handtassen Tote Tote handtassen Poppy Coach vwdqd7

Bij je geboorte heb je één van de twee mogelijke manieren van handelen meegekregen die we terugvinden bij de meeste – en waarschijnlijk zelfs bij alle – dieren.

De jouwe bestaat erin om te observeren en na te denken vooraleer te handelen: “onderzoeken” via je geest en je zintuigen is jouw “strategie”. De andere strategie bestaat erin om

onmiddellijk en fysiek actie te nemen.
Bijvoorbeeld: twee herten lopen aan de rand van een grasveld. De ene aarzelt en kijkt eerst goed rond – dit is de beste strategie als er mogelijk gevaar dreigt. De andere gaat onmiddellijk grazen en eet dus het beste gras – dit is de beste strategie als er geen gevaar is.

Hoogsensitieve personen zijn niet impulsief, die denken diep en lang na vooraleer ze een beslissing nemen. Zij zullen de strategie hanteren van eerst aarzelend rond te kijken.

Voor velen komt dit over als ‘ de eeuwige twijfelaar’, niettemin maken zij wel doordachte keuzes. Bovendien hebben zij de neiging om te denken vanuit een ‘wij’. Het moet goed aanvoelen voor iedereen, zij houden er niet van om mensen uit te sluiten.

Zij zullen ervoor zorgen dat iedereen voldoende aan bod komt, dat iedereen wordt aanvaard in de groep. Zolang zij hier niet van overtuigd zijn, wachten ze om ‘te grazen’ en blijven ze alert toekijken.

Lees verder...
Oudere berichten
Tank Dames Anna V Wit 40 Maat Sammarone Mouwloze hals Jurk

Vind ons leuk op FB

Kalender

Bekijk alle activiteiten

Meest recente berichten

Tags

Bang Boek Boos Brein Emotie emoties emotioneel faalangst frustratie gevoelens Gevoelig Nwt 812776021925 240 Tote lederen Nordstsrom Vers Retail handtas geplukte Carryall SWnawzC5xqgevoelig opvoeden Gezin groei Hersenen hoog Hooggevoelig Hoogsensitief HSP Jongeren Kampen Kind kinderen Kracht Lannooleer 31 gelooide Coach Edie handschoen thee In steen bewerkte 12034 lederen Schoudertas van qxwHwYtP leerkrachten Lezing Meditatie nascholing Opgroeien Opleiding Opvoeden Ouders overprikkeld pesten prikkels Professionalszwart handtas zacht Brighton leer A409755 7Ewzqgvg rust school Sensitief Vakantie Verdriet vorming VUB Workshop

Getuigenissen… lees je mee ?

"Ik ben naar huis gereden, eerst met de trein erna met de auto, en eens in de wagen gestapt, voelde ik zulke openbaring, dat ik luidkeels een lied heb meegezongen. Me totaal niet generend voor wat de mensen naast mij in de wagen (aan de verkeerslichten) zouden denken, zo'n bevrijdend gevoel beleefde ik. Ik ben dus héél blij dat ik me eindelijk, zelf, kon (h)erkennen. Zelf besef ik dat het een eerste stap is, en dat ik eigenlijk niet raar ben.EmojiGewoon anders. Vind het zelfs mooi klinken." ( jan 2015 HeidiDD lezing HSP te Kortrijk)

"...Sinds ik leer over hooggevoeligheid is er een hele nieuwe wereld voor mij open gegaan en bij het nemen van mijn beslissing heb ik veel aan jouw definitie van een goede ouder gedacht.
Ik kan je echt niet genoeg bedanken! Je cursus heeft de weg naar mijn diepere ik en die van mijn kind(eren?) opengelegd.
Their is still a long way ahead, but at least the first step is made! ( juni 2013 VDLV - 3 delige reeks oudervaardigheden) "

"...we willen jou van harte bedanken voor de driedaagse die je gedragen hebt. Als ouders is het fijn te zien hoe je kind mag 'landen', en ook te mogen ervaren hoe die dagen positief blijven nazinderen.
XX heeft enorm genoten, en jouw inbreng duidelijk naar waarde geschat..." (dec 2014 GD)

Adres

Linda T'Kindt
Kraaidreef 81
9870 ZulteRoxy R U Backpack Here Rugzakken Blue ggUAPqZ

Contactgegegevens

Tel.: 0472 39 86 99
E-mail: [email protected]

Betaalgegevens

AXA: 075-06543951-04Dames Mouwloze Anna Tank Jurk hals Maat Wit V 40 Sammarone
BE 10 7506 5439 5104
BIC AXABBE22

BTW gegevens

Vrijgesteld van BTW – Regime kleine ondernemingen

Ondernemingsnr.: BE 0523.913.034